جلسه هماهنگی اجرای برنامه های هفته پیشگیری از پوکی استخوان
امتیاز:
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دره شهر، این جلسه با حضور کارشناسان مسئول واحد های ستادی و کارشناسان واحد غیرواگیر شبکه، در محل دفتر معاون بهداشتی شبکه برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، « دکتر تارخ خدادادی» معاون بهداشتی شبکه گفت: قدرت استخوان های بدن ما را دو عامل اصلی تراکم استخوان و کیفیت استخوان تعیین می کند. پوکی استخوان یک بیماری عمومی استخوان است که با توده استخوانی پایین و تخریب زیرساخت بافت استخوانی و متعاقبا افزایش شکنندگی و مستعد شدن به شکستگی همراه است. تشخیص پوکی استخوان با استفاده از سنجش تراکم استخوانی صورت می گیرد. خطر ابتلا به پوکی استخوان با بالا رفتن سن افزایش می یابد.
دکتر خدادادی افزود: مطالعات نشان می دهد، در سن 60 سالگی نیمی از خانم های سفید پوست دچار کاهش توده استخوانی یا پوکی استخوان هستند. هزینه های بالایی که پوکی استخوان به جامعه و افراد تحمیل می کند، باعث ایجاد چالش در سلامت عمومی می شود به خصوص اکثر بیماران با مبتلا پوکی استخوان تحت درمان قرار نمی گیرند.
در ادامه این جلسه، « مریم مقدم» کارشناس مسئول واحد غیرواگیر عنوان کرد: پوکی استخوان(استئوپروز) یک بیماری مزمن استخوانی است که بیماری خاموش هم نامیده می شود. در این بیماری توده استخوانی کاهش پیدا کرده و بافت استخوان به تدریج تحلیل می رود. در هزاره سوم میلادی سهم این بیماری 59 درصد کل مرگ های جهان و46 درصد از بیماری های غیرواگیردار می باشد به طوری که بیماری های مزمن مسئول بیش از 70درصد کل هزینه های پزشکی می باشند.
مقدم در ادامه افزود: پوکی استخوان نامرئی است. یعنی تا زمانی که یک استخوان نشکند، علامتی از خود بروز نمی دهد. در فرد مبتلا به این بیماری، یک سقوط ساده از ارتفاع کم، یک چرخش ناگهانی، خم و راست شدن سریع یا حتی افتادن در یک چاله کوچک می تواند باعث شکستگی استخوان شود.
در پایان این جلسه، برنامه های پیشنهادی کارشناسان ستادی جهت هفته پوکی استخوان تشریح و به تصویب حاضرین رسید.