برگزاری جلسه با عنوان حمایت های اقتصادی_اجتماعی و تکریم سالمندان با حضور کارشناسان اداره بهزیستی در شبکه بهداشت و درمان شهرستان دره شهر
امتیاز:
برگزاری جلسه با عنوان حمایت های اقتصادی_اجتماعی و تکریم سالمندان با حضور کارشناسان اداره بهزیستی در شبکه بهداشت و درمان شهرستان دره شهر
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دره شهر، به مناسبت روز جهانی سالمند، جلسه ای با حضور کارشناسان اداره بهزیستی شهرستان و کارشناسان ستادی در محل سالن کنفرانس شبکه برگزار شد.
در ابتدای جلسه، دکتر تارخ خدادادی معاون بهداشتی شبکه با عرض خیر مقدم خدمت مهمانان گرامی، عنوان کرد: شهرنشینی و صنعتی شدن تحولات عمده ای را در نهادهای گوناگون اجتماعي از جمله خانواده ایجاد کرده است . امروزی شدن و شهرنشینی، در بسياري از کشورهای درحال گسترش، سنت های حمایتی خانواده از اشخاص سالمند را در هم می ریزد.
دکتر خدادادی افزود: بدیهی است با تغييرات حاصل از تغییر اجتماعي و تغيير نهادهای اجتماعي مانند نهاد خانواده، از شکل سنتی به جدید که بسياري از کارکردهای سنتی خود را از دست داده است، در جوامعی مانند کشور ما هم باید انتظار داشت که در آينده شاهد مشکلات خاص اینگونه تحولات از جمله مشکلات مربوط به سالمندان باشیم.
در این جلسه خانم «مریم زینی وند» کارشناس اداره بهزیستی دره شهر، با عرض تبریک به مناسبت روز جهانی سالمند گفت: تکریم سالمندان و احترام ویژه به آنان، یکی از مهمترین آموزههای قرآن کریم است. از آنجا که فرد سالمند یا در خانواده و همراه با ماست و یا در جامعه و از خانوادهای دیگر میباشد؛ ما موظفیم با احترام در خانواده به عنوان بزرگ خانواده و در بیرون از خانواده به عنوان یک وظیفۀ اجتماعی، با آنان رفتار کنیم.
وی افزود: هدف حمایت سالمندان نباید فقط افزایش امید به زندگی(افزایش طول عمر) باشد بلکه امروزه در جهان، مفهوم سالمندی پویا مطرح است یعنی با افزایش کمیت جمعیت سالمند، کیفیت زندگی آنها نیز باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از این عوامل که در سال های اخیر توجه فزاینده ای به دست آورده است حمایت اجتماعی می باشد که در واقع مفهومی است که باعث می شود فردی باور کند مورد احترام و علاقه دیگران می باشد، عنصری ارزشمند و دارای شان است و به یک شبکه روابط و تعهدات متقابل تعلق دارد. شبکه های اجتماعی قوی با سطح حمایت اجتماعی بالا از جمله عوامل تعیین کننده اجتماعی سلامت جسمی و روانی در جمعیت افراد مسن ، عموماً عامل حفاظتی برای حفظ سلامت و کیفیت زندگی در دوران سالمندی هستند. حمایت عاطفی بالا با سلامت جسمی و روانی ارتباط مثبت دارد.